Усложнена пътна обстановка в страната
Усложнена пътна обстановка в страната / БГНЕС
Усложнена пътна обстановка в страната
92008
Усложнена пътна обстановка в страната
  • Усложнена пътна обстановка в страната

Най-тежка остава обстановката в област Добрич. Пътищата там са непроходими. В областта близо 50 населени места са без ток, а 40 без вода. Духа силен вятър и има големи преспи.

В останалата част от страната обстановката поне по основните пътища започва да се нормализира. Остава призива да не се предприемат пътувания в най-засегнатите от лошото време области.

В понеделник или вторник обстановката вероятно напълно ще се нормализира, но от сряда се задава ново влошаване на времето. Само на територията на „ЕНЕРГО-ПРО" има населени места без ток.

Ето какво отчете регионалният министър Лиляна Павлова.

Жълт код за студ в цялата страна на Ивановден

"В рамките на деня успяхме да отворим някои от основните пътни артерии към Варна, Търговище, Разград, Силистра, Русе, включително АМ "Хемус" в участъка до Шумен-Варна, както и АМ "Тракия" в участъка от Карнобат до Бургас и обратно. Има сериозни навявания в началото на АМ "Струма" (около 10-ти км), между 110-ти и 140-ти км на магистрала "Тракия", в участъка от Карнобат до Бургас, в участъка на магистрала "Хемус" от Шумен до Девня. Апелираме за максимална скорост от 60км/ч по тези участъци". Отворени са проходите "Петрохан", "Шипка" и "Хаимбоаз". Останалите проходи на изток са затворени - "Дюленски" и "Ришки". Отворен е Айтоския проход. Най-критично остава състоянието в област Добрич. Това е единствената област, която остана без да има отворени главни пътни артерии. В област Силистра бяха пробити главните артерии, но започна сериозно навяване и отново ще ограничим движението по главния път Шумен-Силистра. Силистра-Русе остава отворен за движение. Отваряме пътя Монтана-Лом за леки коли. Всички останали пътища, извън област Добрич, са отворени, но с повишено внимание и ограничение в скоростта. Всички гранични пунктове извън направлението Дуранкулак са отворени и има възможност за предвижване на тежкотоварния трафик. От сряда очакваме ново застудяване, но ще имаме готовност", заяви министър Павлова.