Още има села без ток и вода в община Разград, а край Раковски шофьори си зарязали колите и пречат на снегопочистването
Още има села без ток и вода в община Разград, а край Раковски шофьори си зарязали колите и пречат на снегопочистването / netinfo

Гецово, Ушинци и Ясеновец са без вода заради аварии, а Дряновец и Побит камък – без ток. Това стана ясно на заседанието на  Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия към община Разград. Кметът д-р Валентин Василев го свика днес пообяд.

На заседанието всяка от институциите докладва какво е свършила в последното денонощие.

Шефът на „Водоснабдяване Дунав“ Стоян Иванов заяви, че с моторната шейна на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са обходени районите и са установени местата на авариите. Той изрази надежда, че повредите ще бъдат отстранени до края на деня.

По авариите с електроснабдяването също се работи и се очаква отстраняването им до края на деня – заяви Венцислав Илиев от „Енерго Про“. Той уточни, че в цялата област най-много са населените места без ток в общините Кубрат и Завет.

Общинските фирми „Ремонтстрой“ и „Паркстрой“ основно чистят в „Орел“ – съобщи кметът.

Сред местата, където се чисти интензивно, е пътят към депото за битови отпадъци от разклона за Дряновец, утре ще се почиства от Депото до Ясеновец – обяви още Василев.

„Асса България“ са почистили основните пътни артерии в града, но на места те отново са затрупани със сняг, тъй като граждани, спрели около тях са изхвърлили снега от колите си върху пътното платно. Шефът на фирмата Христо Георгиев разказа, че са „Южен булевард“ дори видял човек, който с количка изнасял снега от двора си на шосето. Препоръката към „Асса“ бе да не струпват снега на кръстовищата, защото няма видимост и може да се случи пътен инцидент. Георгиев уточни, че през нощта са изхвърляли сняг в река Бели Лом, но сега приоритетно е да почистят шосетата вместо да извозват снега. Георгиев обяви още, че има проблеми в някои малки улички, където са спрени коли така, че да не може да влезе техника за почистване.

Експертът в община Разград Христо Кирилов съобщи, че от общинската пътна мрежа са разчистени подходите към Мортагоново, Недоклан, Дянково, Липник, Просторно, днес се очаква да се отворят и пътищата до Островче и Черковна. Проблемен е участъкът до Раковски, тъй като там вчера няколко автомобила тръгнали след кмета, който трактор ходил до „Кауфланд“ за хляб за селото, но закъсали вчера и зарязали колите си. Тъй като пречат на почистването на шосето днес се издирват собствениците на колите.

Камион с пилета е закъсал снощи край Благоево в посока Разград и вчера не са успели да го изтеглят – съобщи шефът на пожарната служба Слави Иванов. Вероятно трябва да се претовари товарът в друг камион и тогава да се направи нов опит за изтеглянето му – смята той.

Началникът на „Пътна полиция“ Диян Симеонов съобщи, че са отворени два участъка от републиканската пътна мрежа – към Търговище и Попово.

Шефът на Районното управление „Полиция“ Деян Георгиев заяви, че 95% от състава на органите на реда е ангажиран с КПП-тата. Не е имало инциденти, дори повече ни се налага да помагаме на съседни полицейски управления, отколкото на наша територия – допълни той.

Дейността по снегопочистването в Община Разград продължава до нормализиране на обстановката – увериха от общинската управа.

Още има села без ток и вода в община Разград а край Раковски шофьори си зарязали колите и пречат на снегопочистването
netinfo

Още има села без ток и вода в община Разград а край Раковски шофьори си зарязали колите и пречат на снегопочистването
netinfo