Пожарната помага за доставката на хляб в Шумен
Пожарната помага за доставката на хляб в Шумен / dariknews.bg

Пожарни автомобили ще съпровождат камионите с хляб, които зареждат магазини в Шумен. Това стана ясно на днешно заседание на Областния щаб за защита на населението при бедствия.

Търговците ще подават номерата на товарните автомобили, които пътуват от Добрич и Варна, за да снабдяват града, и те ще пропускани, за да няма недостиг на хляб.

Към момента за движение е отворен "Ришки" проход, където има ограничение за автомобили до 3.5 тона. Вече е проходим и пътят Варна-Велико Търново.

Възстановено е движението в посока Варна на АМ "Хемус в участъка Шумен - Слънчево. Движещите се в посока Варна след Слънчево се продължават по път I-2 Шумен - Варна. Остава напълно ограничено движението по АМ "Хемус" в посока Шумен. Път I-2 Варна - Шумен е отворен за движение от Варна до Неофит Рилски, след което в посока Шумен е затворен.

Около 44 са населените места в област Шумен, в които към момента няма ток. Екипи на енергото работят по отстраняването на проблема.

Ваканцията на учениците във Велики Преслав, Смядово, Каспичан, Нови пазар, Никола Козлево Венец, Каолиново, и Върбица се удължава до 10 януари включително. До 9 януари ще продължи ваканцията на учениците в Шумен и Хитрино.