144 населени места в България все още са без ток заради снега
144 населени места в България все още са без ток заради снега / БГНЕС

Към 15.30 ч. на територията на страната 144 населени места са без електрическо захранване. От сутринта до момента е възстановено захранването в 151 селища.

На територията на „ЧЕЗ Електроразпределение" няма населени места без електрическо захранване.

Студ, вятър и сняг в цялата страна - къде няма ток и кои пътища са затворени?

На територията на „EVN - Електроразпределение" е прекъснато захранването в 8 населени места, в общините Пловдив, Пазарджик, Кърджали. За отстраняване на повредите работят 69 екипа.

Жълт код за студ в цялата страна на Ивановден

На територията на „ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение" без електричество са клиентите в 136 населени места - в районите на Варна, Търговище, Шумен, Разград, Добрич и Силистра. Екипите, които работят за отстраняване на авариите са 92.

Колкото до пътната обстановка, повечето пътища в Североизточна България остават напълно затворени за движение, тъй като не са почистени заради намалена видимост.

Усложнена остава ситуацията в областите Добрич, Силистра, Шумен, Разград, Търговище и Варна.

Остава затворена и магистрала Тракия" от Ямбол към Бургас, както и главният път от Петолъчката през Карнобат към Бургас. Отворена е само отсечката от морския град към Айтос за автомобили до 12 тона.

Движението на тежкотоварни камиони по АМ „Хемус" на територията на Област София се осъществява контролирано и поетапно в двете посоки за пътуващите в посока от и за Видин. Възстановено е движението на леки автомобили в област Шумен и Варна. Остава ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т. Останали магистрали са отворени и свободни за движение за леки автомобили.