Евакуираха пътници от закъсал влак
Евакуираха пътници от закъсал влак / dariknews.bg

Пожарникари са евакуирали пътници от закъсал влак, а техни колеги откарали лекар, за да помогне на болен. Всичко това в снежния капан, в който е Шуменско от вчера.

В 20: 40 часа бил получен сигнал за закъсала влакова композиция на ж.п. гара Хитрино. На място веднага е пратен спасителен екип. Оказано е съдействие за евакуиране на пътуващи в пътнически влак 17 души. Всички са транспортирани до гр. Шумен.

В 02:23 часа екип е погасил пожар в комин в блок на ул."Ген. Драгомиров" в Шумен. Пламъците тръгнали след като била завишена температурата в димоотходното тяло. Горящият комин е загасен с оцет. В пожара не са допуснати материални загуби.

В 20:18 часа на 6 януари е получен сигнал за закъсал лек автомобил на пътното платно на 3 км. след село Стоян Михайловски в посока Нови пазар. Екип, който отишъл на място установил, че закъсалият автомобил е Ситроен с шуменска регистрация. Евакуирани от автомобила и транспортирани до Нови пазар са водачът и спътничката му.

Още четирима души, тръгнали на път и закъсали поради природни явления, са евакуирани от лек автомобил, затънал в снежна пряспа. Сигнал за тях е получен в 15:28 часа вчера следобед. Към село Тодор Икономово бил насочен спасителен екип от районната служба в Каолиново. Автомобилът бил забелязан в пряспа на два километра след село Тодор Икономово в посока към Каолиново. Водачът и тримата пътници са транспортирани до село Тодор Икономово.

В 01:46 на 7 януари е потърсена помощ за достъп до болен мъж в село Тъкач. Екип от Каолиново транспортирал медицинско лице до адреса на болния мъж, за да му окаже помощ.