Седем междуселски пътища в Ловешко затворени заради снегонавяване
Седем междуселски пътища в Ловешко затворени заради снегонавяване / netinfo

Седем междуселищни отсечки в община Ловеч са затворени за движение на всякакви моторни превозни средства, съобщават от пресцентъра на кметската администрация. Причината е силното снегонавяване, образуването на преспи и работата по изваждането на няколко закъсали коли.

Забраната се отнася за пътищата Ловеч - Баховица, Ловеч - Лисец, Ловеч - Горан, Баховица - Лисец, Баховица - Славяни, Горан - Владиня и Тепава - Брестово.

Обстановката е динамична и сложна, времето не е подходящо за пътуване с кола, предупреждават властите. Те предупреждават шофьорите да спазват Закона за движение по пътищата, да внимават за поставените знаци за временно ограничение на движението, да бъдат дисциплинирани и да не пречат на снегопочистващите машини.
При нормализиране на обстановката - след спиране на вятъра и снегонавяването, пътищата ще бъдат почистени. За отваряне на движението ще бъде подадена информация и на сайта на община Ловеч.

Ограничено е движението и по път II-35 от границата с област Плевен до Ловеч поради силен вятър и снегонавяване, информират от Агенция „Пътна инфраструктура". Обходният маршрут в двете посоки е Плевен - Левски - Летница - Ловеч.