Времето в област Габрово
Времето в област Габрово / DarikNews.bg, архив

Времето в община Габрово е облачно, прехвърча лек сняг. Височината на снежната покривка в градската част е 52 см. Температурата на въздуха, измерена от общинската МТО станция, е минус 11°С. Влажността на въздуха е 87%. На телефоните на Общински съвет по сигурност няма получени сигнали за бедстващи хора.

Жълт код за студено време е обявен за днес за област Габрово, с минимални температури между минус 16-11 градуса, максимални между минус 13 и минус 8.

Днес ще е предимно облачно и студено. През деня превалявания от сняг ще има главно в източните райони и в Предбалкана. Ще е ветровито, с умерен до силен вятър, в западната половина от страната от запад-северозапад, в източната - от север, но до края на деня и там ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между минус 13° и минус 8°.

Над планините ще е облачно, с валежи от сняг, в Стара планина и значителни. Ще духа умерен, в масивите от Източна България силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 16°, на 2000 метра - минус 19°.

Цялата информация за времето може да намерите на Sinoptik.bg