Пътищата в Търговищка област остават затворени, в Попово обявиха неучебни дни
Пътищата в Търговищка област остават затворени, в Попово обявиха неучебни дни / DarikNews.bg, архив

Пътищата в Търговищка област остават затворени за всички моторни превозни средства, съобщиха от Областното пътно управление. Според дежурния, в Търговищко натрупаната снежна покривка е от 35 сантиметра, а в Антоновско достига 65 см. Над региона продължава да превалява слаб сняг при температури от минус 12 до минус 15 градуса.

От общинския щаб по бедствия и аварии в Търговище съобщиха, че в региона няма бедстващи или пострадали хора. Към момента поетапно започва почистването на пътищата към селата и оширяването на улиците в града. Машини на земеделски стопани и строителни фирми също влизат в акцията по снегопочистването за по-бързо преодоляване на кризата.

Външните граници на областта остават затворени и не се разрешава излизане на автомобили извън Търговищко.

Пътуващите към съседните области, заварени на наша територия, са настанени в хотели в града. Друга част са насочени към жп гарата, за да пропътуват разстоянието до домовете си с влак. Пропускат се автомобили към Попово, Омуртаг и посока Разград, но само до границите на област Търговище, за да могат хората да се приберат по домовете си.

Кметът на община Попово д-р Людмил Веселинов е издал заповед, с която понеделник и вторник - 9 и 10 януари, са обявени за неучебни. Причина за това е усложнената метеорологична обстановка и с цел да се избегнат всякакви рискове за живота и здравето на учениците. Учебните занятия ще бъдат подновени на 11 януари 2017 година /сряда/.