Контролите на Лудогорец - по телевизията
Контролите на Лудогорец - по телевизията / netinfo

Българският шампион Лудогорец обяви програмата по време лагера си в Турция, който ще продължи от 8 януари до 8 февруари.

Българският шампион ще играе проверки срещу достатъчно добре познатите тимове на БАТЕ Борисов и Марибор.

Проверките на Лудогорец ще могат да бъдат наблюдавани в българския телевизионен ефир.

„Финализирахме преговорите с Нова Броудкастинг Груп и контролите от втория лагер – шест на брой ще бъдат излъчвани по техните канали”, разкри изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

Първата контрола на разградчани е на 19 януари срещу Арсенал Тула. Два дни по-късно следва мач срещу поляците от Ягелония, а на 27-и е двубоят срещу словашкия Тренчин. На 29 януари Лудогорец ще се изправи срещу участника в Лига Европа Заря Луганск, а на 1 февруари е мачът срещу полския Термалика. На 4 февруари разградчани имат двубой срещу чешкия Жлин. Последните две контроли от лагера на Лудогорец в Турция са срещу БАТЕ Борисов на 7 февруари и срещу Марибор на 8 февруари.

На старта на подготовката на Лудогорец старши треньорът Георги Дерменджиев за пореден път заяви надеждата си отборът да не се разделя с повече от един основен футболист през зимния трансферен прозорец.

Интерес към играчите на шампиона има от доста страни, но Дерменджиев е съсредоточен върху добро представяне и срещу Копенхаген в Лига Европа. Относно подготовката и контролите, Дерменджиев заяви: "Да не правим предварителен анализ на съперниците. Съобразили сме времето за подготовка така, че да бъдем в оптимална форма за Копенхаген. Времето е малко и трябва да работим по-интензивно. Полусезонът бе успешен, но и напрегнат. Футболистите идват с няколко дни по-късно, за да починат. Имахме много национали, така че тези съперници, които съм определил, всеки един от тях ще допринесе за добрата ни игра срещу Копенхаген."

"Когато един отбор има цели, няма как да се раздели с много футболисти. Зависи от офертите, какви ще са, как ще ги одобрят собствениците, повече от един-два изходящи трансфера няма как да има," каза наставникът.

Мотивацията в Лудогорец? "Това е проблем не само при нас, във всички отбори. Аз го казвам няколко пъти това нещо - футболистите вече разбраха - играят вече равномерно. Всички са амбицирани да продължим в Лига Европа, мотивацията вече е на много по-различно ниво. Те осъзнаха и, че когато играят тези международни мачове, ги гледа цял свят. Нивото на интелект в Лудогорец в това отношение вече е много различно."

"Знаем цялата програма на Копенхаген, ще пратим да бъдат гледани и на живо, ще бъдат анализирани добре," завърши Георги Дерменджиев.

На първата пресконференция на Лудогорец за годината новото попълнение Жоао Пауло разкри, че е избрал Лудогорец, защото е най-добрият отбор в България.

„Да, имах други оферти, но избрах Лудогорец, защото е най-добрият отбор в България. Откакто съм тук, те са на първо място и играят добре, затова избрах офертата на Лудогорец. Разбрахме се бързо и спокойно“, коментира Пауло.

„Ще започна да работя, за да се наложа. Все пак това е нов отбор за мен, но ще работя здраво“, добави новото попълнение на Лудогорец.

„Играл съм в Корея четири години и има голяма разлика. Там са повече физически сблъсъците, тук е по-тактическа играта и повече се играе с топката.“

„Предпочитам повече да играя по крилата, но в Ботев играх повече като централен нападател. Играл съм срещу Лудогорец, да, но сега ще започна да ги опознавам“, каза още бразилецът. „Не е изненада, че той е ново попълнение в Лудогорец. Спазваме наши процедури и докато не приключихме всички, не сме го обявявали. Днес мина пълни медицински изследвания и договорът е факт“, сподели Ангел Петриче