Над 80 километра в час е скоростта на вятъра в община Сливен
Над 80 километра в час е скоростта на вятъра в община Сливен / Дарик Сливе

Затворена остава и няма да се поддържа до края на зимния сезон отсечката от пътя мeстността Селището - връх Българка. Преминаването по направленията за село Раково - връх Българка - Меча поляна - Карандила ще се осъществява чрез републикански път Сливен - Ичера през отбивката на местност Чуката. Това съобщи инж. Снежана Кънева, началник отдел "Сигурност и управление при кризи" в Община Сливен.

Общинските пътища се обработват през светлата част на денонощието и са проходими при зимни условия. Екипите ще продължат да работят и през почивните дни. Приоритетно ще се обработват републиканските пътища, а след това и общинската пътна мрежа.

Няма закъсали и бедстващи хора. Проблем е образувалата се поледица, както и чувствителното понижаване на температурите и силния вятър, който достига 80-90 километра в час.

По данни на EVN почти няма населено място с електропрекъсване, освен района на Горно Александрово с частични изключвания и в района на Бинкос, Селиминово, Чинтулово, Вилна зона - запад и Даулите.

Възстановено е електроподаването за селата Раково, Трапоклово, Драгоданово, Глушник, Гавраилово и др.