Всички пътища в Шуменско са затворени заради снега
Всички пътища в Шуменско са затворени заради снега / netinfo

Ограничено е движението на всички автомобили по републиканската пътна мрежа в областите Русе, Силистра, Шумен и Разград, както и по път I-2 Шумен - Варна в посока Шумен в област Варна, поради влошени метеорологични условия.

От Областно пътно управление в Шумен съобщиха, че обилният снеговалеж и малката видимост на практика са блокирали всички пътища в областта. Единствено пътят към Ришки проход е проходим, като там има ограничени за машини до 12 тона.

Поради силен снеговалеж и намалена видимост се ограничава движението на всички автомобили и по пътя Русе - Шумен на територията на областите Шумен, Разград и Русе.

Над 50 машини на ОПУ работят за разчистване на пътищата. Оттам призоваха да не се пътува, ако не е крайно наложително.

Особено тежко е положението в северните общини, продължава да вали сняг и силният вятър образува навявания, снегът е 10-16 см.

Цялата налична техника за снегопочистване на фирма Барс АД Шумен, която отговаря за зимното поддържане на пътищата в община Шумен, работи по разчистването на снега във всички направления на общинската мрежа. Това съобщиха от пресслужбата на Община Шумен.

От общинската администрация отново се обръщат с апел към гражданите и фирмите да не се пътува, защото продължава да вали.

Заради снега и силния вятър, който образува преспи и навявания, движението е затруднено.
Има изградени контролно-пропускателни пунктове, които не допускат движението на автомобили в критичните участъци.

Все още 12 села от общината са без ток. Екипи на "Енерго Про" работят по отстраняване на повредите.

На 06.01.2017 г. в 05:58 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал за закъсал автомобил между градовете Плиска и Каспичан. На място е изпратен екип на РСПБЗН Нови пазар и е евакуиран мъж, пътувал в автомобила.

На 06.01.2017 г. в 06:00 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал за закъсало превозно средство между квартал Мътница на град Шумен и село Мадара. На място е изпратен екип на РСПБЗН Шумен. Евакуирана е жена.

На 06.01.2017 г. в 08:13 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал за закъсали хора с превозно средство на пътя Русе – Варна край село Струйно. На място е изпратен екип на РСПБЗН Шумен, които евакуират четири човека до град Шумен.

В момента се работи по сигнал за оказване помощ на човек пътувал с микробус между селата Тервел и Студеница. Служители на РДПБЗН Шумен в координация с местната власт работят по евакуирането му.