Сръбски медии: Възможно е джихадистът от „Рейна да е минал през България
Сръбски медии: Възможно е джихадистът от „Рейна да е минал през България / БГНЕС

Има вероятност джихадистът, извършил атентата в истанбулския клуб "Рейна " в новогодишната нощ, да е преминал през България и вече да е в Сърбия. Това била хипотеза на представители на турските спецслужби, пишат сръбски медии.

Турция блокира границата с България заради терориста от Истанбул

Абу Мохамед Хорасани вероятно не е успял да се добере до Сирия, тъй като пътят от Истанбул до близкоизточната страна е по-дълъг и поради засилените мерки за сигурност вероятността да бъде заловен е по-голяма. Поради това той се е престорил на бежанец и е преминал през България.

Идентифициран е терористът от нападението срещу клуб "Рейна"

"Наистина съществува опасност терористът да е избягал от Турция и в момента да се намира в Европа", е мнението на Оркан Драгаш от сръбските спецслужби.

Българката, ранена в Истанбул: Слушах как куршумите барабанят край мен

Турските власти поставиха контролни пунктове по всички гранични входове към Европа, проверяват се абсолютно всички автомобили и пътниците, излизащи от Турция. Пристигналите на ГКПП-тата са проверявани щателно, всички гранични служители са снабдени с фотографиите на атентатора, детайлно се претърсват автомобили, автобуси и хора. Гишетата за паспортен контрол на ГКПП при Капъкуле на границата с България работят при код „червено", снимките на убиеца са разлепени по пероните и вътре в помещенията.

Предупреждават за възможност от нови терористични атаки в Турция

В новогодишната нощ в дискотека "Рейна" в Истанбул беше извършен атентат. По събралите се около 700 души терорист от "Ислямска държава" откри огън с автоматично оръжие, при което уби 39 и рани 69 души. След това джихадистът се измъкна с такси от местопрестъплението.

Източник: БГНЕС