Областно пътно управление в пълна готовност да посрещне усложнена зимна обстановка
Областно пътно управление в пълна готовност да посрещне усложнена зимна обстановка / netinfo

Областно пътно управление в Кърджали е в пълна готовност за почистване на пътищата от републиканската пътна мрежа в областта, както и да посрещне предизвикателствата на очаквания обилен снеговалеж и ниски температури през следващите дни. Това заяви на нарочна пресконференция директорът му инж. Иван Гавазов след среща с представители на  КАТ, Изпълнителната агенция по горите, ДАИ и общинска администрация.

По думите му ОПУ разполага с необходимата техника и материали за справяне със една усложнена зимна обстановка по пътищата. Само ръководената от него институция по оперативен план разполага със 105 машини за снегопочистване, 5 от които роторни снегорини. От друга страна Агенцията по горите разполага с техника, с която да реже паднали от очаквания мокър сняг дървета по пътната мрежа, каза още Гавазов.

 

Той призова гражданите на областта да избягват пътувания през следващите дни, ако това не е наложително. Ако все пак тръгнат да пътуват, да са заредени с гориво, топли дрехи и да избират само първокласни пътища.