Борисов: Искам ДАИ да присъства навсякъде, да следят ТИР-овете
Борисов: Искам ДАИ да присъства навсякъде, да следят ТИР-овете / БГНЕС

Премиерът в оставка Бойко Борисов призова министрите, участващи в сформирания национален щаб по повод прогнозите за предстоящи обилни снеговалежи и силни ветрове, да работят изключително активно. Това съобщи правителствената пресслужба.

„Специално ДАИ искам да присъства навсякъде, да следят ТИР-овете, защото тези безобразия трябва да престанат", заяви министър-председателят.

Иде три пъти повече сняг, отколкото преди Нова година (ВИДЕО)

По думите му, не може да бъде казано на хората да не пътуват. „Затова имайте пълна готовност - за тези, които са неразумни и тръгнат в такова време - да имаме готовност съответно да им се окаже помощ", допълни Борисов.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, която е ръководител на Щаба, информира премиера за предприетите от ведомствата превантивни мерки.

Сняг и "кучи студ" от четвъртък в цялата страна

„Всяко едно министерство е задействало мерките. Възложили сме на нашите директори заедно с областните управители и кметовете на общини да подготвят местните щабове и кризисните центрове да бъдат в готовност, ако се наложи евакуация на хора, да могат да ги настанят", допълни вицепремиерът Бъчварова.

Стенограма на разговора по темата по време на правителственото заседание вижте тук

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg