Момченце е първото бебе за 2017 в Г.Оряховица
Момченце е първото бебе за 2017 в Г.Оряховица / снимка:МБАЛ „Свети Иван Рилски”

Момченце е първото бебе, което проплака през 2017 година в горнооряховската болница.

Новороденото е  с мерки 3 960 грама  и 50 сантиметра. Бебето е родено в 3:50 ч. на 1 януари, а майката  е Сузана Кънчева от стражишкото село Камен. В дежурния екип водил раждането, са участвали акушер - гинеколозите д-р Богдан Косев и д-р Михаил Милатович, както и акушерките Ваня Борисова и Ирена Стамова.

Последното бебе за миналата година, което се появи на бял свят в родилно отделение на МБАЛ "Свети Иван Рилски“ също е момченце. Майката е 25-годишната  Румяна Димитрова от Горна Оряховица. За нея това е първа бременност. Бебето се роди чрез секцио с тегло 2 800 грама и ръст 50 сантиметра  в 20:45 часа на 31 декември. Екипът е бил от  дежурният гинеколог д-р Богдан Косев, д-р Михаил Милатович, анестезиологът д-р Емил Стоев и акушерките Ирена Стамова и Ваня Борисова. Бебето и майката са добре и ще бъдат изписани на 4 януари, съобщиха от Родилно отделение на болницата в железничарския град.

В Горна Оряховица, както  и във Велико Търново първото и последното бебета за годината са момчета. Момчета се родиха в старата столица и по Коледа.