Крадците се активизираха след празниците
Крадците се активизираха след празниците / Дарик архив

Криминално проявен мъж бе заловен в момент на кражба, съобщиха от полицията. Към 23.00 часа в полицията в Асеновград постъпил сигнал за противозаконно влизане в къща в града. Пристигналите на адреса служители задържали 27-годишен местен жител с откраднати 1700 английски лири и мъжки ръчен часовник. Извършителят е с криминални регистрации и осъждан. Той е отведен за 24 часа в районното управление. Образувано е бързо производство.

Взломна кражба била извършена от частен адрес в Пловдив. По предварителни данни, в периода 31 декември – 2 януари, бил разбит прозорец на жилището на ул. “Скопие” и отнети 2000 евро и 30 грама златни накити. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство.

Крадец на автомобил е задържан в Пето РУ – Пловдив. Около 2.20 часа днес 34-годишен пловдивчанин съобщил на телефон 112 за кражба на лекия му автомобил “Шевролет”, който бил паркиран на улица в село Катуница. Малко по-късно колата била забелязана в село Ягодово и при предприетите заградителни действия е заловен водачът й - 18-годишен жител на Катуница. Тестът с дрегер показал, че младежът е употребил алкохол 1,76 промила. С полицейска заповед той е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.