С красива заря и български хора горнооряховчани посрещнаха 2017 година
С красива заря и български хора горнооряховчани посрещнаха 2017 година / снимка: Пресцентър - Община Горна Оряховица

С красива заря и български хора жителите и гостите на Горна Оряховица посрещнаха 2017 година под открито небе.

За поредна година ръководството на Община Горна Оряховица организира новогодишния празник в кв. "Пролет”. Въпреки студеното време, настроението сред празнуващите беше на висота.

Празничният маратон под звездите стартираха солистите на ВС "Нова музика” Кристиана Петкова, Йоана Маринова, Ирена Куцарова, Иван Иванов, Дани Стоянов и Десислава Златева.

След тях на сцената се качи Жана Бергендорф, която имаше доста почитатели сред тийнейджърската част от публиката. След края на изпълненията си, Жана раздаде десетки автографи на своите фенове и се снима с тях за спомен.

Малко преди полунощ,  кметът на Общината инж. Добромир Добрев поздрави горнооряховчани с настъпващата 2017 г. "Да си пожелаем мирна и благодатна Нова година, както и позитивна енергия за добри, благородни и съграждащи дела. Нека 2017  да бъде година на много сбъднати мечти Да бъдем здрави, за да посрещнем новите предизвикателства, да бъдем упорити и да вярваме, че най-хубавите моменти за всички нас тепърва предстоят”, пожела на горнооряховчани и на жителите на общината инж. Добрев.

За да вдигнат празнична наздравица със своите съграждани, на сцената заедно с градоначалника излязоха народният представител инж. Клавдия Ганчева, председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместник-кметовете Николай Георгиев, Йорданка Кушева и Деница Коева, секретарят на Общината Анелия Димитрова.

След празничното приветствие на инж. Добрев, празнуващите чуха и словото на президента Росен Плевнелиев.

Точно в 00.00 ч. прозвуча националният  химн на Република България и красива заря озари небето над Горна Оряховица.

В първите минути на Новата година пред сцената се изви няколкоредово хоро, което поведоха танцьорите от Фолклорната компания "Сидер войвода” при НЧ "Братя Грънчарови -2002”. И докато термометрите в Новогодишната нощ сочеха -15 градуса, градусът на настроението на празнуващите в железничарския град беше на максимум.