Дежурен кабинет ще обслужва пациенти извън работното време на ОПЛ-тата
Дежурен кабинет ще обслужва пациенти извън работното време на ОПЛ-тата / Дарик Враца

Дежурен кабинет за прегледи при неспешни състояния извън работното  време на личните лекари започна работа от днес във Враца. Пациентите ще бъдат обслужвани от лекар, сестра, фелдшер, кабинетът разполага и с манипулационна, и ще работи във времето от 20.00 до 8.00, както и 24 часа в празнични и почивни дни.

За здравноосигурените лица от листите на лекарите, сключили договор за кабинета, прегледите ще са срещу потребителската такса. Освободените от такава, трябва да представят документ. Гости на града, които са здравно осигурени, също могат да се възползват от медицинска помощ срещу потребителска такса.

За неосигурени и пациенти на ОПЛ - не скючили  договор с дежурния кабинет, прегледи и манипулации ще се извършват по обявен ценоразпис. Предстои работа и по откриване на нощен аптечен пункт в близост с дежурния кабинет.

Съгласно закона всеки обърнал се към ЦСМП трябва да бъде прегледан там и преценен. Ако не е спешен , след преглед да бъде насочен към дежурен кабинет.

Всички деца до 1 год. в извънработно време подлежат на обслужване в ЦСМП, както и всички бременни и родилки. Както и всички застрашаващи живота и здравето състояния.

„Усилията ни са да разширим и улесним достъпа на болните до дежурен лекар, да подобрим отношението към болния и качеството на услугата, както и да отбременим ЦСМП Враца, като му дадем възможност да концентрира кадри, усилия и консумативи в изпълнение на основната си отговорност-спешната и неотложна помощ“, коментираха личните лекари. Дежурният кабинет се намира в „Даут Медицински център“, жк.“Дъбника“, на главната търговска улица, срещу блок 10, на гърба на СУ „Никола Войводов“.

Ето и списък с тези лекари, чиито пациентите могат да се възползват от услугите на кабинета срещу потребителска такса:

1. Д-р Даниела Торбова

2. Д-р Емил Миленков

3. Д-р Ани Костов

4. Д-р Анелия Якимова

5. Д-р Аделина Янчева

6. Д-р Ангел Янчев

7. Д-р Лора Христова

8. Д-р Росица Добрева

9. Д-р Камен Шалаторски

10. Д-р Петър Димитров

11. Д-р Господинка Дочева

12. Д-р Красимир Вълков

13. Д-р Иво Георгиев

14. Д-р Славян Иванов

15. Д-р Евелина Витанска-Петрова

16. Д-р Теменужка Христова

17. Д-р Мария Иванова

18. Д-р Тодорка Виденова

19. Д-р Румен Митов

20. Д-р Гергана Димитрова

21. Д-р Тодор Казаков

22. Д-р Цветанка Генкова