Няма да вдигат данъците и таксите в община Стралджа
Няма да вдигат данъците и таксите в община Стралджа / Дарик Нюз - архив

Размерът на данъците и таксите в община Стралджа се запазва. Това реши Общинския съвет на последното за 2016 г заседание.

Според решението заявилите определяне на таксата според количеството на битовите отпадъци и ползване на вид и брой съдове за годината на нежилищни имоти да заплащат такса за 1 бр.контейнер тип „Бобър"- в размер на 1320 лв., за 1 бр. пластмасова кофа 240 л.- в размер на 300 лв., като обслужването е два пъти месечно.

С 887 367 лв. по План-сметката за дейност „Чистота" ще разполага през 2017община Стралджа. 472 692 лв. е предвидена за проучване, проектиране, изграждане, поддържане, експлоатация, закриване и мониторинг на депата за битови отпадъци или други инсталации или съоръжения за обезвреждане , рециклиране и оползотворяване на сметта.

За почистване на уличните платна , площадите, алеите, парковете и другите територии от населените места, предназначени за обществено ползване е предвидена сумата от 154 267 лв. План-сметката определя 260 408 лв. за осигуряване на съдове за съхраняване на битовите отпадъци, както и за събиране и транспортирането им до депата или други инсталации и съоръжения и третирането им.