Пътуване от и за Бургас - мисия невъзможна
Пътуване от и за Бургас - мисия невъзможна / Снимка: Станимир Димитров
Пътуване от и за Бургас - мисия невъзможна
91919
Пътуване от и за Бургас - мисия невъзможна
  • Пътуване от и за Бургас - мисия невъзможна

Пътуването от и за Бургас се превърна в мисия невъзможна. След като се появи надежда, че движението на закъсалите автомобили вече е възможно поне по отсечката Айтос - Карнобат, обстановката отново се усложни. Заради инцидент с четири автомобила, които изпреварили снегорините и аварирали в преспите, се ограничи и движението по алтернативното трасе за Бургас - отсечката Ямбол - Средец. Така единственият отворен обходен маршрут до областния град остава през Елхово. От Агенция "Пътна инфраструктура" отправиха апел към всички шофьори да отложат пътуването си от и за Бургас на този етап, за да може снегопочистващите машини да си свършат работата и обстановката постепенно да се възстанови.

Каква е пътната обстановка в страната? (СНИМКИ)

Единственият отворен обходен маршрут за Бургас - II-79 Елхово - Бургас, е със слаба видимост, поради лоши атмосферни условия и не се препоръчва за преминаване.

Остават затворени за движение първокласният път I-6 „Петолъчката" - Бургас и магистрала „Тракия" в отсечката п.в. „Зимница" - Бургас за снегопочистване.

От МВР съобщават и за два аварирали камиона до село Саранско и още пет в близост село Войника. До обяд пожарникарите са реагирали на близо 100 сигнала за произшествия, от които 32 пожара и 64 спасителни операции.

Отвориха пътя Айтос - Карнобат

Междувременно движението на закъсалите автомобили вече е възможно по отсечката Айтос - Карнобат, съобщи областният управител Вълчо Чолаков. Бедственото положение все пак остава в сила.

В обратна посока нещата бавно се нормализират. От АПИ съобщиха, че е възстановено движението по магистрала „Тракия" - от пътен възел "Карнобат" в посока София. Остава ограничено движението на превозни средства в посока Бургас.

Възстановиха движението по част от магистрала „Тракия" в посока София

Полагат се всички усилия автомагистралата да бъде отворена по-късно днес следобед при благоприятни атмосферни условия.

АПИ апелира шофьорите да не тръгват по тези направления докато не се подобрят атмосферните условия и не се разчистят пътните отсечки от снегонавяванията.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за пътната обстановка и от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.