Кои пътища и проходи в страната остават затворени за движение?
Кои пътища и проходи в страната остават затворени за движение? / БГНЕС
Кои пътища и проходи в страната остават затворени за движение?
91897
Кои пътища и проходи в страната остават затворени за движение?
  • Кои пътища и проходи в страната остават затворени за движение?

Републиканските пътища в страната са проходими при зимни условия. По-сериозни проблеми създават снегонавяванията в Североизточна България и в района на Казанлък. Затворени за движение остават проходите Троян-Кърнаре и Рибарица-Шипково, а обходният маршрут е през прохода на Републиката. В Роженския проход са въведени ограниченията за движението на тежкотоварни автомобили. Те трябва да са без ремаркета и полуремаркета и да са оборудвани с вериги.

Сняг вали в Западна и Северна България, има ли затворени пътища?

Обстановката по пътищата в страната се нормализира и републиканската мрежа е проходима в зимни условия. Все още обаче е необходимо шофьорите да се движат с повишено внимание, каза Георги Златев от пътната агенция.

"Сериозни затруднения все още създават снегонавяванията поради силните ветрове в Североизточна България и в района на Казанлък. Препоръчваме шофьорите да не предприемат движения в тъмната част на денонощието, когато е изключително опасно да се пътува, поради вероятността за изгубване на трасето, по което пътуват".

Затворени за движение остават Троянския и Шипченския проход.

Вятърът няма да стихне, 14 области отново с жълт код

"Там от вчерашните снеговалежи и последвалите снегонавявания имаме преспи с височина над 70см, като за почистването им е необходимо използването на специализирана техника, тъй като очакваме и в следващите няколко дни да има валежи, при първа метеорологична възможност ще бъдат предприети действия по отварянето на участъка между Шипково и Рибарица. Остават ограниченията за товарните автомобили, като през прохода Рожен те трябва да са задължително без ремаркета и полуремаркета и да са оборудвани с вериги. За пътищата между Гоце Делчев и Доспат, между Кричим и Девин и Батак-Доспат трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета".

Подробна информация за актуалната пътна обстановка шофьорите могат да получат на страницата на Агенция пътна инфраструктура, чрез безплатното приложение LIMA или на телефон 0700 130 20.