30 т боклуци задръстиха Капитан Андреево
30 т боклуци задръстиха Капитан Андреево / Снимка: Дарик радио /архив/
Оградата на границата готова през май
91893
Оградата на границата готова през май
  • Оградата на границата готова през май

Над 30 тона боклук са били извозени от граничен пункт Капитан Андреево. Това стана ясно след годишния отчет на областния управител на Хасково, който коментира тапите, които се получават на пункта.

Освен транспортен проблемът има и екологичен характер. Според областния управител най-добър вариант за решаване на проблема е изграждането на паркинг за товарни автомобили, който да е държавен.

„Трябва да се да се отчуждят терени около подхода към пункта и да се изгради един такъв паркинг. Камионите да спират там и там да чакат реда си да минат границата. За шофьорите също ще е добре, защото ще има условия – тоалетна, чешми. А и няма да се изхвърля толкова боклук край пътя”, коментира областния управител.

По думите му през септември тази година управата е направила акция за почистване в района, при която са събрани 31 тона отпадъци на участък от 7 километра.

Оградата на границата ще е готава през месец май, съобщи още областният управител.Вече се изграждат последните 11.5 км от оградата по българо-турската граница в Хасковска област. Работи се по изграждането на съпътстващия път на съоръжението и са доставени строителните материали за оградата., която трябва да е готова през май.

Това стана ясно днес на заключителната за 2016 г пресконференция на областния управител Станислав Дечев.

На брифинга губернаторът припомни инициативите насочени към младите хора в областта и обеща, че догодина те ще продължат с акценти родолюбие и спорт.

В приложения файл чуйте още от Станислав Дечев