Баба, дядо и внук са пострадали при пожара в Мортагоново
Баба, дядо и внук са пострадали при пожара в Мортагоново / Радка Минчева, архив

Баба, дядо и внук са пострадали при пожара, станал тази сутрин в село Мортагоново – съобщи за Дарик-Разград началникът на РД“Пожарна безопасност и защита на населението“-Разград Емилиян Станев. Двамата възрастни са в разградската болница.

Най-тежко е пострадал 71-годишният Садък Ибрахимов, той е с изгаряния, 72-годишната му съпруга Зехра е вдишала от дима от пожара, а 28-годишният им внук Хюсеин Садъков е нараняване на ръката, той само е обработен от екипа на Спешна помощ и не е настанен в болница.

Сигналът за пожара в имот на ул. „Струма“ в Мортагоново е подаден в 6,33 ч., когато в 6,50 ч. пристигнали огнеборците пламъците се били разпрострели на площ от 200 кв.м. Горели къщата и стопански постройки. Пожарът е локализиран в 7,15 ч., а напълни изгасен в 11,45 ч. Две пожарни коли с екипите в тях са участвали в гасенето.

По случая е образувано дознание и ще бъде назначена експертиза, която да установи причината за пожара. Според първоначалните предположения огънят е тръгнал отоплителен уред на твърдо гориво, като е възможно да има и неизправност на коминното тяло.