Проблемът с водоснабдяването на Севлиево обсъждат днес местните парламентаристи
Проблемът с водоснабдяването на Севлиево обсъждат днес местните парламентаристи / DarikNews.bg, архив

Днес следобед местният парламент в Севлиево ще проведе извънредно заседание по една-единствена точка – проблемът с водоснабдяването на общината. Това информира вестник "100 вести" днес.

Предложението е на общинските съветници от ГЕРБ и Реформаторския блок. Безводието от години създава проблеми на севлиевци не само в града, но и в селата. За съжаление, те се увеличават не само през летните месеци на суша, но и през останалото време.

Доказателство за това е и фактът, че и в момента в цялата община е наложен строг режим на водоподаване, който засяга и 10 габровски села, които се водоснабдяват от ВиК „Бяла“. Една от основните причини за проблема е остарялата и прогнила водопреносна мрежа, през която питейната вода изтича и не достига до потребителите.

Вестникът припомня, че Общината има разработени и внесени в Министерството на регионалното развитие и благоустройство проекти за решаването на част от проблемите. За други са необходими повече инвестиции, които могат да се осигурят на този етап от европейските фондове.