Магистрати се включиха в благотворителен базар за нуждаещи се деца
Магистрати се включиха в благотворителен базар за нуждаещи се деца / DarikNews.bg, архив

Традиционен благотворителен базар организираха в Съдебната палата  по инициатива  на Апелативна прокуратура – Велико Търново. Базарът е  на коледни сувенири, изработени от децата в Дом за деца с тежки увреждания "Слънчице“ - с. Горски Сеновец.  В кампанията се включиха магистрати и съдебни служители от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура и от Апелативен, Окръжен и Районен съд,  като  закупиха ръчно изработени керамични фигурки за елха и магнитчета, носещи духа на Коледа.

910 лева са събрани от продажбата, а Румяна Ирманова, прокурор в Апелативна прокуратура ги  връчи на  Иванка Ботева, директор на ДДТУ  "Слънчице“.

С парите са купени  подаръци  на децата. Останалите средства ще бъдат използвани за закупуване на видеоплеър, както и за нови материали за арттерапия.

Със 118 лева, събрани от закупуване на Коледни картички, изработени от деца е подпомогнат и Дневен център към Община Велико Търново.

Тази година прокурорите и съдебните служители инициираха и благотворителна  акция, в която събраха 530 лева в подкрепа на  12 - годишния Ради от  Велико Търново,  в борбата му с тежко заболяване.