Ученици от СУСтоян Заимов гостуваха в НЧРакитин по проект Виртуален пътешественик
Ученици от СУСтоян Заимов гостуваха в НЧРакитин по проект Виртуален пътешественик / rakitin-pleven

В началото на седмицата преди Коледа всички ученици от четвъртите класове от СУ „Ст. Заимов" посетиха читалището във връзка с проект „Виртуален пътешественик" по програма „Твоят час" на тема: „Обичаят Бъдни вечер и коледуване". След като се запознаха с библиотеката, в салона те представиха свои коледни рисунки, изслушаха приказка за „Дядо Коледа" и с голямо внимание изгледаха филм на тема „Бъдни вечер".

Накрая разгледаха с голям интерес етнографската сбирка в читалището и очаровани и доволни от посещението заедно със своите класни ръководители си тръгнаха с пожелания за нови срещи през Новата година.

Ученици от СУСтоян Заимов гостуваха в НЧРакитин по проект Виртуален пътешественик
netinfo


През втората половина на седмицата се проведоха традиционните коледни тържества с дискотеки за децата посещаващи курсовете и школите към читалището. Пред своите родители и близки те показаха какво са научили до този момент. Бяха поздравени от актьора Сергей Игнатов, който им рецитира прекрасни коледни стихове. Кулминация на тържествата беше раздаването на всички деца на чудесни подаръци осигурени от нашата съгражданка г-жа Денислава Ангелова съучредител на фондация „Докосни дъгата" подпомагаща деца болни от диабет.

Всички деца, родители и екипа на читалището изказват своята искрена благодарност на г-жа Ангелова за нейното внимание, доброта и любезност.