Парк „Студентски“ вече е завършен
Парк „Студентски“ вече е завършен / Dariknews.bg

Студентският парк в Шумен е завършен окончателно. Това каза кметът на общината Любомир Христов, който заедно с представители на Общината и медии посети парка.

През 2008 година бе открита част от Студентски парк, но сградата не бе довършена и нямаше акт 15, отбеляза кметът Любомир Христов и добави, че с инвеститора, с когото Общината сключи договор, паркът е добил друг вид.

Парк Студентски вече е завършен
netinfo

Освен довършването на сградата наемателят е изпълнил и останалите клаузи, заложени по Договора, подписан с Община Шумен. Обновени са и обслужващата сграда с каса, санитарни възли, съблекални, гараж и технически помещения, реновирана е многофункционалната спортна площадка. Освежени са и терените от парка, на които са поставени спортно-развлекателни съоръжения.

Парк Студентски вече е завършен
netinfo

От няколко месеца са монтирани и голяма част от атракционни съоръжения, предстои и монтирането на дългоочакваната ледена пързалка.

От Общината посочват, че инвестицията е за над 700 000 лева за извършените строително-монтажните работи, като вложените средства са за сметка на наема през следващите 10 години. До момента на територията на парка са разкрити над 20 работни места.

Парк Студентски вече е завършен
netinfo

Надявам се, че Парк „Студентски" ще стане привлекателно място за шуменци, каза още кметът. Той добави, че предстои да се подменят част от пейките, кошчета и да се залесят нови дървета.