Фондация раздава храна за животните в Хитрино
Фондация раздава храна за животните в Хитрино / снимка, архив: МВР-Шумен
Фондация раздава храна за животните в Хитрино
91875
Фондация раздава храна за животните в Хитрино
  • Фондация раздава храна за животните в Хитрино

Над 10 тона храна за селскостопанските и домашните животни ще бъде раздадена на жителите в село Хитрино от фондация „Четири лапи". Екип на фондацията вече е на място в селото и през следващите два дни храната трябва да стигне до всяко нуждаещо се домакинство. Това количество храна ще стигне за следващия месец, обясни за Дарик д-р Марина Иванова, директор на фондацията.

Крави, овце, кокошки, патици, както и кучета и котки живеят в опустошеното от взрива село Хитрино. Те се нуждаят от храна, тъй като запасите от сено и фураж са унищожени, разказа д-р Марина Иванова. Екип на фондацията ще се заеме с раздаването на храната през следващите два дни. "Целта на фондация "Четири лапи" беше да съберем достатъчно храна, която да стигне за изхранването на животните в селото в най-тежките дни и седмици след трагедията", каза д-р Иванова.

От „Четири лапи" набират дарения за тази спасителна акция. Фондацията призовава хората, които имат възможност, да направят дарение, като информацията за начините да го направят могат да се видят на сайта на фондация "Четири лапи" или във фейсбук.

Екипът на фондацията е в готовност да окаже и медицинска помощ на пострадали животни в село Хитрино.