Белица отпразнува Коледа с богата празнична програма
Белица отпразнува Коледа с богата празнична програма / Снимка: Народно читалище, град Белица

Стотици жители и гости на Белица се събраха на централния площад в града, за да отпразнуват заедно един от най-светлите празници през годината-Коледа.
Празникът започна с официално връчване на удостоверение за временно жителство на Дядо Коледа от кмета Радослав Ревански.

Белица отпразнува Коледа с богата празнична програма
netinfo

Програмата продължи със много песни и танци изпълнени от самодейците на Народно читалище „Георги Тодоров-1885"- град Белица.
Освен подаръците от белобрадия старец, радост за децата бяха и мечоците Гошо и Боби, които поздравиха всички с коледно-новогодишни късмети.

По време на празненството бяха обявени и наградени победителите в конкурсите „най- добре коледно украсена къща" и „моето вино е най-добро". В традиционния конкурс за най-хубаво украсена къща на първо място се класира домът на инж. Иван Богданов и д-р Лиляна Самарджиева. Те получиха грамота и парична награда, която дариха на тяхна съгражданка, страдаща от тежко заболяване. Второ място зае домът на семейство Павел и Гергана Тричкови. Журито определи две трети места, за семейство Васил и Мая Попови и за семейство Георги и Христина Зотеви.

Белица отпразнува Коледа с богата празнична програма
netinfo

В конкурса за най-добро вино журито избра на първо място в категорията червено вино- производителят Георги Мадолев, на второ Павел Тричков, а на трето Иван Андреев. На първо място при белите вина се класира произведеното вино от Иван Мадолев. Втори е Александър Попов и трети Георги Мадолев.

Празникът продължи с много емоции и веселие през целия ден, а кметът Ревански пожела на всички присъстващи здраве, щастие и благоденствие.