Община Нова Загора с картички за учениците
Община Нова Загора с картички за учениците / община Нова Загора

Учениците от четирите училища в Нова Загора получиха коледни картички от общинското ръководство. От името на кмета Николай Грозев, заместник-кметът Ивайло Енев и началникът на отдел „Образование, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социална политика" Соня Петрова посетиха учебните заведения, поздравиха и приветстваха учениците. Те бяха посрещнати радушно навсякъде от младите хора и техните учители.

Ивайло Енев ги поздрави с настъпващите празници и лично от свое име им пожела да ги посрещнат с усмивка на лицата и любов в сърцата. Да бъдат градивни, инициативни и добри. След пожеланията за здрава, спорна и благословена година, дванадесетокласници изказаха своята сърдечна благодарност за поредния жест на внимание и топлота.

Първите коледни картички в света са създадени през 1843 година. Тогава британският бизнесмен и основател на известния музей „Виктория и Албърт" в Лондон, Хенри Коул поръчал на художника Джон Хърсли да му нарисува честитка по случай Рождество Христово. Пощенската картичка била отпечатана в хиляди бройки с надпис:"Желая ти Весела Коледа и Щастлива Нова Година."И днес истинските коледни картички продължават да носят това послание.