Главен инспектор Мариян Лонгинов с втора награда Полицай на годината 2016”
Главен инспектор Мариян Лонгинов с втора награда Полицай на годината 2016” / Пресцентър - ОДМВР

Втора награда при индивидуалните награди "Полицай на годината 2016” е присъдена на главен инспектор Мариян Димитров Лонгинов – началник сектор "Криминална полиция” при РУ – Г. Оряховица в ОДМВР – В. Търново. Наградата е  за проведената активна оперативна работа, която има съществен принос за разкриването на престъпни групи, занимавали се с телефонни измами. Резултатите от неговите усилия и професионалните действия на колегите му от сектора са - 12 задържани от  Горна  Оряховица, Павликени и Стражица. Благодарение на взетите от него навременни и точни управленски решения близо до Велико  Търново бяха задържани, а по-късно и осъдени двама мъже, извършили най-голямата до този момент телефонна измама на територията на Първомай на стойност от близо 600 000 лв., съобщиха от Областната дирекция на ВМР - Велико Търново.

Награда му бе връчена от заместник-министър Красимир Ципов на тържествена церемония в зала 6 на Национален дворец на културата на 22 декември.

Голямата индивидуална награда тази година е присъдена на главен инспектор Калин Литов, началник сектор "Контрабанда” към Шести отдел на "Митнически режим, парична, данъчна и осигурителна система” при ГДБОП – МВР.

Голямата колективна награда също отиде в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност”.

Специалните награди за граждански принос към работата на полицията бяха присъдени на 9-годишния Дамян Лазаров от Тутракан за намерени и върнати портмонета с пари и лични документи и на двама младежи от Бургас за задържането на опасен рецидивист, откраднал раницата на 54-годишна жена.