До час отварят пътя София-Варна в района на тежката катастрофа край Микре
До час отварят пътя София-Варна в района на тежката катастрофа край Микре / dariknews.archive

До час се очаква главният път София-Варна в района на тежката катастрофа край с. Микре да бъде отворен за движение, съобщиха за Дарик от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Ловеч. В момента изтеглят автобуса на горнооряховската превозваческа фирма, който малко след 9:30 ч. се удари челно с лек автомобил „Мицубиши" със софийска регистрация.

В катастрофата загинаха трима души - собственикът на транспортната фирма Стефан Бъчваров (46-годишен), който управлявал автобуса, 45-годишната шофьорка на колата и Атанас Захариев (43), който пътувал в рейса. В него имало 39 служители на община Лясковец, които отивали на тиймбилдинг във Вършец.

26 пострадали при тежкия пътен инцидент са преминали ловешката болница, съобщи директорът д-р Татяна Ганчева. 40-годишна жена беше транспортирана в плевенската клиника по неврохирургия с тежка черепно-мозъчна травма и ампутация на ръката. Други двама са по-тежко ранени.
Десет от пострадалите са в хирургично, ортопедично и неврологично отделение на здравното заведение в Ловеч.

В приемната на община Ловеч бяха настанени около 20 служители на администрацията в Лясковец, съобщи кметът на Ловеч Корнелия Маринова. С тях е и кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова. От община Ловеч са докарали багажа на пътниците от мястото на инцидента. Автобус от Велико Търново е пристигнал в люляковия град, за да транспортира хората обратно до Лясковец.