Анита Мейзер през сълзи се призна за виновна, ще лежи в затвора (ОБЗОР)
Анита Мейзер през сълзи се призна за виновна, ще лежи в затвора (ОБЗОР) / netinfo

Анита Мейзер ще лежи три години в затвора, реши Варненският окръжен съд. Магистратите постановиха наказания от по 4 години и половина за двете повдигнати обвинения на 52-годишната миска - причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга й Никола Димов и предлагане на 30 000 евро подкуп на разследващия полицай.

Делото протече по съкратената процедура, след като Мейзер се призна за виновна и нейните наказания бяха намалени с 1/3. След кумулирането им тя ще прекара зад решетките 3 години, като и бъде приспадната досегашният престой в ареста. Наказанието си тя ще изтърпи в затворническо общежитие от открит тип.

Анита Мейзер през сълзи се призна за виновна ще лежи в затвора (ОБЗОР)
netinfo

„Четири месеца в ареста се опитвам да си обясня как се стигна дотук. Съпругът ми имаше странни желания, които се налагаше да изпълнявам. Той ме накара да го вържа със „свински опашки”. Беше ММА боец, имаше много травми и щеше да ходи на състезания в САЩ. Съжалявам, че не предотвратих смъртта му и не се обадих на майка му и сестра му, които можеха да го разубедят”, заяви през сълзи пред съда Мейзер за случилото се във фаталната нощ на 14 август.

Двамата трябвало да заснемат клип, демонстриращ силата на 39-годишния Николай, който сам измислил сценария. Пред камерата той трябвало да скъса „свинските опашки”, затегнати около врата, краката и ръцете.

Видеото трябвало да бъде показано на работодатели в Панама и Колумбия, като ги убеди, че културистът може да се измъква от трудни ситуации, стана ясно от прочетения в залата обвинителен акт. За въпросния ангажимент Николай казал на сестра си, че няма да се виждат следващите 6-7 години, но ще спечели много пари.

Анита Мейзер през сълзи се призна за виновна ще лежи в затвора (ОБЗОР)
netinfo

В деня преди смъртта си културистът си направил татуировка на дете, вървящо по стълби към Исус Христос. След това двамата с Анита Мейзер били на гости при майка му и сестра му, които споделили, че никога не са го виждали толкова щастлив.

Около полунощ семейството се прибрало в апартамента на миската в местността Евксиноград, като Николай решил същата вечер да заснемат клипа и после да правят секс. Той споделил, че се чувства много силен с направената татуировка и сякаш Исус Христос се бил вселил в него. Добавил също, че пред камерата ще покаже, че е по-добър от Дейвид Копърфийлд.

Културистът легнал на масажната маса и поискал от Анита да му сложи две „свински опашки” на краката, една на ръцете зад гърба му и две на врата. Настоял последните да бъдат стегнати допълнително с думите „Дърпай здраво, за да мога да ги спраскам". Когато обаче се опитал да се освободи от тях, примката се затегнала допълнително и довела и до задушаването му.

Анита Мейзер през сълзи се призна за виновна ще лежи в затвора (ОБЗОР)
netinfo

В същото време Мейзер се опитвала да включи телефон, за да запише клипа. Виждайки че съпругът й получава гърчове, тя изпаднала в паника. Успяла единствено да го освободи от „свинските опашки” на ръцете му.

Понеже единствено Николай й и дъщеря й, която по това време била в чужбина, имали чип за асансьора до жилището, Мейзер се уплашила, че ще бъде единствената заподозряна за смъртта на културиста. Тя решила да изнесе трупа му от апартамента. Бутнала го от масажната маса в сак, който се опитала да издърпа извън жилището. Тялото обаче изпаднало от чантата.

Тогава Анита Мейзер решила да си създаде алиби, че не е била в дома си, когато мъжът й е починал. Тя се измила и преоблякла и с автомобила си „Линкълн" отишла да пазарува до близка бензиностанция, за да може да бъде запечатана от камерите. После посетила магазин за хранителни стоки, където също имало видеонаблюдение и междувременно изхвърлила пакета със „свински опашки", както и тази, която успяла да скъса от ръцете на Николай.

Анита Мейзер през сълзи се призна за виновна ще лежи в затвора (ОБЗОР)
netinfo

След като се прибрала отново в жилището си, потърсила съседа си Кирил Вълчев - Скалата, който я посъветвал да потърси полицията. В 3,25 часа Мейзер се обадила в Пето РПУ и казала, че мъжът й е мъртъв. Добавила, че е готова да си плати, за да не се разчуе историята.

Пред пристигналите полицаи тя обяснила, че Николай е имал среща с момчета, които го чакали пред кооперацията. След като се прибрали от гостуването при роднините му, той се качил до апартамента да се изкъпе и да се срещне с тях, а нея изпратил да купи яйца за закуска и цигари. Когато се върнала, тя го заварила на масажната маса.

След отвеждането на Анита Мейзер в полицията тя предложила на разследващия полицай подкуп от 10 000 евро, после – 20 000 евро, а накрая вдигнала сумата до 30 000 евро.

Съдържанието на обвинителния акт предизвика недоволството на адвокатите на майката на Николай, които заявиха, че той не съответства на събраните доказателства. По думите на адвокат Иван Томов Николай е бил ударен по носа, имал е кръвонасядания на клепача, по двата лакътя, над коленете, както и хематом на главата. Той добави още, че вещите лица от варненската болница „Света Марина" си направили отвод при изготвянето на тройната съдебно-медицинска експертиза с мотива, че не искат да разколебаят разследването. В крайна сметка експертизата е била направена от съдебни медици в Плевен, които не са виждали трупа.

Мейзер към сестрата на Николай: Намери ме, ще чуеш тайни (СНИМКИ)

Прокуратурата поиска наказания около средния размер по двете обвинения, при които горната граница за причиняване на смърт по непредпазливост е 5 години затвор, а за предлагане на подкуп на длъжностно лице - до 10 години затвор. От държавното обвинение заявиха, че оставят на съда преценката дали наказанията да бъдат условни, или ефективни.

За първи път чувам държавно обвинение по дело за убийство да иска условна присъда", реагира Иван Томов. Адвокатите на семейството на Николай настояха ефективни наказания в максимален размер. Те определиха смъртта на културиста като „брутално престъпление” и изтъкнаха, че Мейзер е имала възможност да му помогне. Близките на загиналия предявиха граждански иск в размер на 300 000 лева срещу Анита Мейзер, който в крайна сметка беше уважен от съда в половината му размер.

„Ако не се касаеше за Анита Мейзер, а за обикновен и неизвестен човек, наказанието щеше да бъде съвсем друго. За нас най-важно беше, че тя беше осъдена за причиняване на смърт по непредпазливост, а не за умишлено убийство, както се твърдеше от другата страна”, коментира адвокатът на миската Олег Атанасов.

Анита и 12 години по-младият от нея Николай се запознали през 2010 г. чрез „Фейсбук”. Тя му помогнала да си извади американска виза и на 1 януари следващата година двамата сключили брак в Лас Вегас, където културистът чрез протекциите на жена си започнал работа като шофьор на лимузина. Двамата имали бизнес с АТВ-та в Коста Рика.

В съдебната зала стана ясно, че американският паспорт на Анита Мейзер й е бил върнат на 2 декември, както й че в България тя не притежава никакви имоти.