Мейзер се призна за виновна, опитала да изнесе трупа на Николай в сак
Мейзер се призна за виновна, опитала да изнесе трупа на Николай в сак / снимка: Черно море

Анита Мейзер се призна за виновна по повдигнатите й обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга й Николай и за предлагане на подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай. Тя призна всички факти по делото и то се гледа по съкратената процедура от Варненския окръжен съд.

Анита Мейзер застава пред съда

Според обвинителния акт, който беше изчетен в залата, Николай сам е определил с колко „свински опашки" да бъде завързан и колко силно да бъдат стегнати те. 39-годишният културист е искал да впечатли работодатели от Панама и Колумбия като запише клип, на който демонстрира своята сила.

За въпросния ангажимент Николай казал на сестра си, че няма да се виждат следващите 6-7 години, но ще спечели много пари. В деня преди смъртта му Николай си направил татуировка на дете, вървящо по стълби към Исус Христос. След това двамата с Анита Мейзер били на гости при майка му и сестра му, които споделили, че никога не са го виждали толкова щастлив.

Около полунощ семейството се прибрало в апартамента на миската в местността Евксиноград, като Николай решил същата вечер да заснемат клипа, който трябвало да послужи пред бъдещите му работодатели. Николай споделил, че се чувства много силен с направената татуировка и сякаш Исус Христос се бил вселил в него. Добавил също, че пред камерата ще покаже, че е по-добър от Дейвид Копърфийлд.

Не откриха следи от дрога в кръвта на мъжа на Анита Мейзер

Легнал на масажната маса и поискал от Анита да му сложи две свински опашки на краката, една на ръцете зад гърба му и две на врата. Последните поискал да бъдат стегнати допълнително с думите „Дърпай здраво, за да мога да ги спраскам". След това се опитал да се освободи от тях, но примката се затегнала допълнително. В това време Мейзер се опитвала да включи телефон, за да запише клип, но когато видяла, че съпругът й получава гърчове, изпаднала в паника.

Знаела, че ще бъде единствената заподозряна и решила да изнесе трупа от апартамента. Бутнала го от масажната маса в сак, който се опитала да издърпа извън жилището. Тялото обаче изпаднало от сака. Тогава Анита Мейзер решила да си създаде алиби, че не е била в апартамента при настъпването на смъртта на съпруга й. Тя се измила и преоблякла и с автомобила си марка „Линкълн" отишла до близка бензиностанция да пазарува, за да може да бъде запечатана от видоекамерите. Послед посетила магазин за хранително стоки, където също имало видеонаблюдение и междувременно изхвърлила пакета със „свински опашки", както и тази, която успяла да скъса от ръцете на Николай.

След като се прибрала отново в жилището си, потърсила съседа си Кирил Вълчев - Скалата, който я посъветвал тя да се обади в полицията. В 3,25 часа Мейзер се обадила в Пето РПУ и казала, че мъжът й е мъртъв и заявила, че е готова да си плати, за да не се разчуе историята.

Пред пристигналите полицаи тя обяснила, че Николай е имал среща с момчета, които го чакали пред кооперацията. След като се прибрали от гостуването при роднините му, той се качил до апартамента да се изкъпе и да се срещне с тях, а нея изпратил да купи яйца за закуска и цигари. Когато се върнала, тя го заварила на масажната маса.

Мейзер към сестрата на Николай: Намери ме, ще чуеш тайни (СНИМКИ)

Съдържанието на обвинителния акт предизвика недоволството на адвокатите на майката на Николай, които заявиха, че той не съответства на събраните доказателства. По думите на адвокат Иван Томов, Николай е бил ударен по носа, имал е кръвонасядания на клепача, по двата лакътя, над коленете, както и хематом на главата. Той добави още, че вещите лица от варненската болница „Света Марина" си направили отвод при изготвянето на тройната съдебно-медицинска експертиза с мотива, че не искат да разколебаят разследването. В крайна сметка експертизата е била направена от съдебни медици в Плевен, които не са виждали трупа.

Прокуратурата поиска наказания около средния размер по двете обвинения, при които горната граница за причиняване на смърт по непредпазливост е 5 години затвор, а за предлагане на подкуп на длъжностно лице - до 10 години затвор. От държавното обвинение заявиха, че оставят на съда преценката дали наказанията да бъдат условни или ефективни.

„За първи път чувам държавно обвинение по дело за убийство да иска условна присъда", реагира Иван Томов. Адвокатите на семейството на Николай поискаха ефективни наказания в максимален размер. Те предявиха граждански иск в размер на 300 000 лева срещу Анита Мейзер.

Решението на съда ще стане ясно в 13,30 часа.

В съдебната зала стана ясно, че американският паспорт на Анита Мейзер й е бил върнат на 2 декември, както й че в България тя не притежава никакви имоти.