ЕВН ще отчитат електромери и през празничните дни
ЕВН ще отчитат електромери и през празничните дни / Дарик архив

От ЕВН са създали организация за отчитане на електромерите по редовен месечен график и по време на неработните празнични дни, съобщиха от дружеството.

В случай че, поради отсъствие на клиентите по време на празниците, няма осигурен достъп до онези електромери, които са в границата на собствеността, отчетниците ще оставят съобщения абонатите да се свържат за уговаряне на посещение в удобно за тях време. Това може да стане с обаждане на тел. 0700 1 0007.

Както и досега, конкретна информация за продължителността на отчетния период за всеки клиент е налична във фактурата за електроенергия, заедно с количеството консумирана електроенергия, срока на следващо отчитане и срока на следващо плащане.

ОТ ЕВН напомнят, че традиционно месец декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия. Тази тенденция става още по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни.

Абонатите ще могат да заплащат консумирана енергия в касовите салони на „Български пощи“, както в работните дни до края на 2016 г., така и на 24 декември (събота) и 31 декември (събота), когато са осигурени дежурни касови салони на „Български пощи“ в областните градове.