Сирийската въоръжена коалиция отрече да стои зад убийството на руския посланик
Сирийската въоръжена коалиция отрече да стои зад убийството на руския посланик / БГНЕС

Сирийската въоръжена коалиция „Джейш ал Фатх" опроверга твърденията, че е замесена в покушението над руския посланик в Турция, предаде "Азери Прес Ейджйнси". Вчера в медийното пространство излезе съобщение, според което на сайта на вестник "Ал Яум ас Сабия" е качено копие от изявлението на коалицията. Сирийската организация обаче обяви, че то е фалшиво и тя няма нищо общо с убийството на дипломата.

Сирийски терористи поеха отговорността за убийството на руския посланик

"Джейш ал Фатх" ("Армия на завоеванието") е коалиция от бойни фракции, образувана през март 2015 г., която се бие срещу силите на Башар Асад в северозападна Сирия. В нея са включени радикални ислямистки групировки - като "Ахрар аш Шам" и "Джебхат Фатх аш Шам", свързана с "Ал Кайда".

Убиецът от Анкара е охранявал Ердоган

Междувременно прокуратурата на Анкара освободи задържаните шестима роднини на убиеца на руския посланик в Турция Андрей Карлов, съобщи CNN Turk.
Дипломатът бе убит с няколко изстрела при откриване на фотоизложба от бившия полицай Мевлют Алтънташ.

Путин удостои убития в Турция посланик със званието "Герой на Русия"

Родителите му, сестра му, двама чичовци и съпругата на единия от тях бяха пуснати, след като дадоха показания. Няма основания за арестуването им, те са третирани като свидетели по случая.

Източник: БГНЕС