Царският внук Симеон Хасан стана коледарче
Царският внук Симеон Хасан стана коледарче / МВнР

Посолството на република България в Кралство Мароко организира коледно тържество, в което участие взеха учениците от българско училище.

Възпитаниците на училището представиха богата празнична програма. Те посрещнаха Коледа по стар български обичай и с коледарски песни. Децата получиха и подаръци по повод предстоящите светли празници.

Посланик Боряна Симеонова пожела на присъстващите здраве, благоденствие, мирна и щастлива Нова година.

Най-малкият царски внук Симеон-Хасан също облече българска народна носия и стана коледарче, пише "24 часа". Момчето живее в Мароко с родителите си княгиня Калина и Китин Муньос.

Царският внук Симеон Хасан стана коледарче
netinfo

Той е наследил от майка си страстта към всичко българско и е пръв участник във всички инициативи на посолството ни там. На 24 май рецитира "Аз съм българче", облечен в риза с народни шевици. Малкият княз владее перфектно български и има отлични оценки по език и история от нашето училище в Рабат.

Симеон-Хасан е и единственият царски внук, роден в България. Той и майка му вече имат и българско гражданство. Князът често носи и българско калпаче, подарено на майка му княгиня Калина, за което се твърди, че някога е принадлежало на неговия дядо цар Симеон II.

Царският внук Симеон Хасан стана коледарче
netinfo