Софиянец, представящ се за футболист на Палермо, опита да купи мотор с фалшиви евро
Софиянец, представящ се за футболист на Палермо, опита да купи мотор с фалшиви евро / Дарик архив
Софиянец, представящ се за футболист на Палермо, опита да купи мотор с фалшиви евро
91809
Софиянец, представящ се за футболист на Палермо, опита да купи мотор с фалшиви евро
  • Софиянец, представящ се за футболист на Палермо, опита да купи мотор с фалшиви евро

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 24-годишен софиянец, представял се за футболист от Палермо, затова че прокарал в обръщение фалшиви евро банкноти, опитвайки се да купи с тях мотор. Той оказал и съпротива на полицаи да изпълнят служебните си задължения. Мнимият футболист вече е в ареста.

През лятото Майкъл видял в интернет обява, че се продава мотоциклет, марка „Ямаха R1“ за сумата от 5 000 лева. На 23 август тази година той се обадил на посочения телефон, представил се с името Данчо от Стара Загора, и обяснил, че иска да закупи мотоциклета за подарък на брат си и попитал дали може да плати в евро, защото се прибирал от Италия и разполагал с такива пари в наличност.

Продавачът се съгласил и още същия ден се срещнали в Асеновград. Там обвиняемият предал на продавача за мотоциклета 25 неистински банкноти, всяка с номинал по 100 евро и обяснил, че от шест години е футболист в Палермо, Италия. Продавачът на мотора, който е свидетел по делото, се опитал да заговори купувачът на италиански език, но обвиняемият не му отговорил. Продавачът поискал да оформят с документи покупко-продажбата, но Майкъл отвърнал, че не ги носи в себе си. Разговорът се провел пред други двама свидетели, като единият от тях отишъл до близката бензиностанция и проверил парите на специална машина, която показала, че са фалшиви и веднага подал сигнал в полицията.

При пристигането на двама служители на МВР, обвиняемият побягнал и оказал съпротива при опит да го задържат. След като му били поставени белезници, мъжът продължил да се представя с различни имена, защото не носел личната си карта. Впоследствие признал как е истинското му име. По делото е била назначена съдебно-техническа експертиза, чието заключение сочи, че банкнотите са фалшиви. Майкъл е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.