56.9% от домакинствата  в област Велико Търново имат  достъп  до интернет
56.9% от домакинствата в област Велико Търново имат достъп до интернет / DarikNews.bg, архив

56.9% от домакинствата в област Велико Търново имат достъп до Интернет  в домовете си, показват данните от  проучване  на Териториалното статистическо бюро – Север във Велико Търново за тази година. Процентът е с близо 4 процента по-малко спрямо миналата година. 43.1% от домакинствата в областта все още нямат достъп до интернет в домовете си

Област Велико Търново се нарежда едва на 21-во място сред 28-те области в страната по относителен дял на домакинствата с достъп до интернет. През  2015 г. областта е била на 8-мо място.

57.2% или повече от половината  от населението на възраст  от 16  до 74 г. в областта използва интернет всеки ден или поне веднъж седмично. Регионът се нарежда на 11-то място по използване на интернет сред 28-те области в страната. Мъжете в областта са по-активни потребители в сравнение с жените, сочат още данните.  86.8% от лицата с висше образование използват редовно глобалната мрежа. Това правят и 33.0% от лицата с основно или по-ниско образование, сочи още статистиката.