Най-големите животни е една любопитна класация, която ще ви представи първенците измежду различни класове животни по големина, височина, дължина и тегло. Повечето животни ги познаваме, но със сигурност има такива, за които и не знаем нищо.

Жълтошапчеста летяща лисица

Това е най-големият прилеп. Жълтошапчеста летяща лисица достига големина до 55 см и тегло от 1,5 до 2 кг. Удивителното при него е размерът на размаха, който достига до 2 метра при възрастните мъжки екземпляри.

Вижте кои са найголемите животни в света (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Белгийски великан

Най-големият заек в света. Произходът му датира от XVI век , Белгия. Заекът достига размерите на възрастно куче , а теглото на мъжки екземпяр е между 12-14 килограма.

Климатът се променя твърде бързо за много животни и растения

Китайски гигантски саламандър

Това е най-голямото земноводно на света. Размерите му достигат до 180 см, но видът е застрашен от изчезване и китайски природозащитници се опитват да го спасят.

Вижте кои са найголемите животни в света (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Соленоводен крокодил

Най-големият представител на царство вечуги е соленоводният крокодил. Среща се в Азия и Австралия, Мъжките достигат до 1 тон тегло и над 6 метра дължина. Видът е много древен и не се е променил стотици хиляди години, което говори за съвършенството му като завършен хищник.

Вижте кои са найголемите животни в света (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Полярната мечка

Полярната мечка се смята за най-големият месояден хищник на сушата. Размерите й достигат до над 3 метра в изправено положение и тегло от 1 000 килограма. Приблизително същите размери има и мечката Кодиак.

Вижте кои са найголемите животни в света (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo
Южен морски слон

Това е най-големия хищник в света. Наблюдява се огромна разлика в размерите при мъжките и женските индивиди. Мъжките достигат до 4 тона  и до почти 6 метра дължина, докато женските са 4-5 пъти по-малки в размерите си.

Откриха змия с цветовете на дъгата и драконов гущер (ВИДЕО)

Жираф

Едва ли има човек, които да не знае , че жирафът е най-високото животно на земята. Размерите на мъжките екземпляри достигат до 1600 килограма и 6 метра височина.

Вижте още във видеото