Кметът на Гоце Делчев връчи награди на най-добрите спортисти, отбори и треньори за 2016 г.
Кметът на Гоце Делчев връчи награди на най-добрите спортисти, отбори и треньори за 2016 г. / Снимка: Община Гоце Делчев

Наградата „Спортист на годината" за 2016-та бе официално връчена днес в Гоце Делчев. На церемонията присъстваха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник - кметовете Богдан Боцев и Саид Иброш, председателят на Постоянната комисия по младежта и спорта в Общинския съвет Димитър Гамишев, представители на спортните клубове в града.

С приз „Спортист на годината" в индивидуалните спортове до 18 години са Мартин Зайков /карате/, Филип Чулев / тенис/, Вили Халилова и Аделина Иргова/ художествена гимнастика/.

Хандбалистът Димитър Ортомаров и футболистът Томи Костадинов взеха приза „Спортист на годината" на Гоце Делчев за 2016 година за спортисти над 18 години.

Наставникът на ФК „Неврокоп" Андон Калайджиев е отличен с наградата за 2016 година като треньор в отборните спортове, а колегата му Стоян Златев от карате клуб „Ронин" получи отличието като треньор на годината в индивидуалните спортове. ФК Пирин - Гоце Делчев, с треньор Николай Пиргов бе отличен като отбор на годината. Отбор на 2016 година сред подрастващите е ФК „Неврокоп", с треньор Андон Калайджиев.

Община Гоце Делчев даде начало на тази инициатива преди 2 години и тя вече се превърна в традиция. Тази година наградите за постижения в спорта в община Гоце Делчев, бяха раздадени в новооткритата многофункционална спортна зала „Неврокоп арена", която е сбъдната мечта за всички любители на спорта.

„Нашето желание е да бъдат стимулирани, оценявани и награждавани спортистите от Гоце Делчев, които са постигнали големи успехи през годината, донесли са гордост и много радост на своите съграждани и допринасят със своята дейност за развитието и популяризирането на спорта и на общината", коментира кметът Владимир Москов.

Носителите на наградата "Спортист на годината" за 2016-та в община Гоце Делчев бяха определени единодушно от ръководствата на спортните клубове, регистрирани на територията на община Гоце Делчев. Те бяха категорични в решението си наградите да бъдат присъдени в няколко категории и да бъдат само за спортисти, които се състезават за местни клубове.