Обучаваха школски директори да кандидатстват по програма „Еразъм+“
Обучаваха школски директори да кандидатстват по програма „Еразъм+“ / netinfo

Училищни директори от община Разград се обучаваха днес как да кандидатстват по европейската програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“.

„В община Разград само две учебни заведения работят по тази програма – ОУ“Ив.С.Тургенев“ и ДГ“Лудогорче“, целта ни Разград са се появи по-активно на картата на европейското образование“ – обясни шефът на отдел „Образование“ в община Разград Елка Драмалиева.

Семинарът в хотел „Cartoon“ бе организиран от сдружение „Образование и бъдеще“ и Центъра за развитие на човешките ресурси със съдействието на община Разград.

„Това е част от нашата стратегия да запознаваме педагозите от региона със съвременните политики в образованието, чрез дискусии и практически умения“ – обясни председателят на „Образование и бъдеще“ Стела Ковачева.

Лектор на семинара бе главният експерт в Центъра за развитие на човешки ресурси докторът на педагогическите науки Вася Ликова-Арсенова.

2 февруари 2017 г. е крайният срок, в който приключва кандидатстването по програма „Еразъм+“ – обяви тя пред директори и учители от училища, детски градини и извънучилищни звена в община Разград. Даде им практически насоки и указания да се опитат да се включат в програмата, която дава възможност за обмяна на добри практики и иновации с европейски партньори.

Обучаваха школски директори да кандидатстват по програма Еразъм+
netinfo