Специални картички изпрати областен управител
Специални картички изпрати областен управител / Областна администрация - Видин

Коледни картички, ръчно изработени от хора в неравностойно положение, изпрати областният управител на Видин Момчил Станков. Празничната колекция е на Регионално дружество за подкрепа на лица с умствени затруднения във Видин, а Станков е закупил 86 картички от нея от местна книжарница. Специалните картички ще пристигнат при представители на държавната и на местната власт, на организации и партньори от региона и страната.

Регионалното дружество за подкрепа на лица с умствени затруднения работи във Видин като неправителствена организация в обществена полза от 1996 г., с председател Людмила Кежова. В него членуват около 150 лица с ментални увреждания, техни родители, приятели и сътрудници от цялата област.

От 2004 г. дружеството има лиценз за предоставяне на социални усулги, които осъществява в три защитени жилища, всяко с капацитет шест места, в Дневен център за лица с умствени затруднения с капацитет 30 места и в Център за социална рехабилитизация и интеграция за деца с умствени затрудения.

„Работим и по проекти за защита на човешките права на тези лица заедно с Българската асоциация за деца с интелектуални затруднения, на която видинското дружество е член", разкри още за дейността на организацията нейният директор „Услуги" Любка Александрова.