Учениците от ОУ „Евлоги Георгиев в Дупница с благотворителна акция за пострадалите в Хитрино
Учениците от ОУ „Евлоги Георгиев в Дупница с благотворителна акция за пострадалите в Хитрино / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Благотворителна инициатива за пострадалите в с. Хитрино реализират учениците от ОУ „Евлоги Георгиев" в Дупница. В продължение на няколко дни, децата ще продават ръчно изработени картички и домашно приготвени сладкиши, а събраните средства ще преведат по сметката открита за подпомагане на пострадалите в с. Хитрино.
„Решихме да дадем там парите, защото смятаме, че имат нужда. Ние може да допринесем хората да имат малко по- хубави празнични дни", сподели Даяна Караколева, от ученическия съвет на ОУ „Евлоги Георгиев".

Учениците от ОУ Евлоги Георгиев в Дупница с благотворителна акция за пострадалите в Хитрино
netinfo

Подобни благотворителни инициативи в училището се организират в последните 5 години, като децата сами решават къде да бъдат предоставени средствата, обясни директорът на училището Румяна Гиргинова. Децата са работили през почините дни заедно със своите родители, за да приготвят сладкишите. „Опитват се да бъдат съпричастни и това е най- доброто, на което бихме ги научили" сподели Гиргинова.
Инициативите продължават през цялата седмица.