Педофил столетник отива за 13 години зад решетките във Великобритания
Педофил столетник отива за 13 години зад решетките във Великобритания / ThinkStock/Getty Images
Педофил столетник отива за 13 години зад решетките във Великобритания
91763
Педофил столетник отива за 13 години зад решетките във Великобритания
  • Педофил столетник отива за 13 години зад решетките във Великобритания

101-годишен педофил получи 13 г. затвор във Великобритания. Бившият шофьор на камион Ралф Кларк беше признат за виновен по 30 обвинения за сексуално насилие. Той е извършил престъпленията в периода 1974-1983 година. Потърпевши са три деца - две момичета и момче. Най-малката жертва на педофила е била на четири години. Смята се, че Ралф Кларк е най-старият подсъдим в историята на британското правосъдие.

Признаха за виновен 101-годишен британец, изнасилил 2 деца преди близо 40 години

Съдът в Бирмингам призна роденият пред 1915 година Ралф Кларк за виновен за 30 акта на сексуално насилие. Той насилвал децата в дома си, в градинска барака и в камиона си. По време на разпитите Кларк е признал за девет случая, свързани с момче и определя действията си като „нещо, случило се в миналото". Жертвите на педофила днес са на повече от 45 години. Те се сигнализирали в полицията през август миналата година, след като видели съобщения във "Фейсбук" във връзка със 100-годишния рожден ден на Кларк.

Според съдията Ричард Бонд 101 - годишният педофил не изпитва угризения за стореното. По време на съдебното заседание той се обърна към подсъдимия с думите: „Държите се като крехък старец. Но това, което се вижда ясно е, че не се разкайвате искрено".

Доживотен затвор за британец, изтезавал и убил брутално две индонезийки

Кларк е най-възрастният затворник на Острова, а адвокатът му изтъкна, че на неговата възраст наказанието може да се окаже „доживотна присъда". Прокурорът Клеър Никълс подчерта, че подсъдимият е сплашвал жертвите си в продължение на цели 40 години, за да ги контролира.

Съгласно британските закони за сексуалните престъпления няма давност. Окончателната присъда по делото на Кларк ще излезе следващата седмица.