Ученици от ОУ „Евлоги Георгиев“- Дупница се забавляваха в библиотеката на читалище „Зора“
Ученици от ОУ „Евлоги Георгиев“- Дупница се забавляваха в библиотеката на читалище „Зора“ / netinfo

Ученици от полуинтернатните групи на II и III клас при ОУ „Евлоги Георгиев"-Дупница, заедно с техните ръководители Морфа Алексиева и Камелия Малинова, гостуваха на Детския отдел на библиотеката при читалище „Зора".
Евгения Грозданова и  Биляна Боянова представиха презентация „В света на приказките", посветена на 130 години от рождението на Ран Босилек. Учениците показаха, че познават творчеството му и участваха активно, като бързо и точно отговаряха на въпроси и посочваха любими герои. Ива Валериева Димитрова, Мишел Христова Чочова и Минко Цветомиров Иванов, ученици от ПИГ - III клас, разказаха приказките „Неволя", „Задави се Меца" и „Най-голямото богатство". Елена Милиева и Даниел Барутнички от ПИГ - II клас се изявиха с рецитиране на стихотворения и задаваха гатанки на присъстващите.


С голям интерес учениците слушаха откъси от детски произведения и отгатваха гатанки, представени от малките актьори от Театралната школа към ОбДТ „Невена Коканова" - гр. Дупница, с ръководител г-жа Снежана Малковска, в който участват и ученици от ОУ „Евлоги Георгиев". Много се забавляваха, гледайки драматизацията на приказката „Косе Босе".
А във връзка с настъпващите празници Ива Валериева Димитрова от ПИГ - III клас разказа как празнуваме Бъдни вечер и Коледа. Накрая всички се поздравиха с коледни песнички.
Домакините почерпиха децата с лакомства и ги изпратиха с подаръци, много усмивки и приятни емоции.