13 медала и купа спечелиха състезатели по таекуондо от Горна Оряховица
13 медала и купа спечелиха състезатели по таекуондо от Горна Оряховица / netinfo

13 медала и купа за второ отборно място при кадетите клас Б спечелиха  от провелия се на 17 декември ІІ Международен турнир по таекуондо „Hereya Trophy - Christmas Tournament 2016” състезателите на горнооряховския клуб по таекуондо “Инвикта”. Организатори на надпреварата бяха Таекуондо клуб “Херея” и Българска федерация по таекуондо WTF. Състезанието се проведе в спортна зала “София”.

Над 450 състезатели от 35 клуба се срещнаха на  7 игрални полета.  Турнирът бе открит от председателя на федерацията - Слави Бинев. Връчени бяха и наградите на най-успешните състезатели и треньори за 2016 г.
За ден бяха проведени 382 битки и бяха определени шампионите и медалистите в коледната надпревара.


Таекуондо клуб “Инвикта” се включи в турнира с 18 свои състезатели, като 8 от тях играха в клас А, а останалите в клас Б. Най-силно бе представянето на клуба в клас Б кадети, където състезателите  завоюваха отборна купа за второ място с два златни и два сребърни медала.


Златото донесоха Лидия Атанасова и Николай Млеченков в категории съответно до 47 кг. и до 49 кг. Със сребро и само на крачка от шампионската титла останаха Данаил Минов в категория до 65 кг. и Павел Похиленко в категория до 57 кг.

Клубът се завърна и с два бронзови медала при децата – на Кристиян Петков в категория до 48 кг. и с много добрата игра на Явор Величков в категория до 44 кг. в клас Б.


Четири сребърни и три бронзови медала завоюваха таекуондистите от “Инвикта” и в клас А. С трети места се прибраха Марин Млеченков в категория до 33 кг., Калоян Йорданов в категория до 31кг. и Ивайло Йорданов  до 25кг. Стефан Купичков в категория над 87 кг. при мъжете се класира на второ място и завоюва сребърен медал от турнира. Сребърни медалисти са и Ивайло Замфиров в категория до 23 кг. и Радостин Байчев в категория до 29 кг., както и Георги Патриков в категория над 65 кг.


Дебютантът на “Инвикта” Ивайло Замфиров спечели сребърния медал в този клас.