„Коледна приказка в Нова Загора
„Коледна приказка в Нова Загора / община Нова Загора

Една вълшебна приказка на доброто разказаха участниците в организирания от Община Нова Загора и НЧ „Диньо П. Сивков -1870" концерт под наслов „Коледна приказка".

Сред зрителите бяха заместник-кметът Светла Стоянова, председателят на Общински съвет Георги Николов и началникът на отдел „КМПИМ" Станимира Кънчева.

Децата от клас „Поп пеене", момичетата от клас „Балет", възпитаниците на Андония Спасова, клас „Пиано", малките актьори от III „a" и „в" клас на СУ „Христо Ботев" и талантливите танцьори на детски градини „Слънчице", „Надежда", „Тракийче" и „Детски свят" пренесоха публиката в магическия свят на доброто и обичта.

Коледна приказка в Нова Загора
netinfo
Прозвучаха емблематичните коледни песни, полетяха снежинки, а земята пречистена и бяла сякаш песни бе запяла...Танцуваха децата озарени от щастие заедно с бляскавата елхичка, палавите еленчета, малките белоснежни ангелчета и коминочистачи, защото нощта на Рождество Христово носи послание за доброта, съпричастност, загриженост.

Вечерта завърши с трогателното писмо до Дядо Коледа от едно пораснало, но все още носещо детското в себе си момиче:" Не е нужно чудесата да са непременно големи..Малките, незабележимите неща понякога са най-необяснимото чудо. Да! Дребните неща... В тях е магията! В мигащите коледни лампички, които сякаш се препират шеговито и се надбягват..,в блясъка на снежинките..,в танцуващите пламъчета..,в затрогващата усмивка на детето, рисуващо по запотения прозорец, в прегръдката на любимите хора...,в музиката, която сякаш разтапя вледененото ти от грижи и тревоги сърчице.. В тези малки неща е магията!! Усмивка прегръдка, загриженост, мечта, топлина..уют и обич!..Затова мили Дядо Коледа моля те отвори сърцата на хората и във всяко сърчице остави по едно зрънце обич..за да се обичат всички хора..И нека тези пламъчета на обичта да осветяват пътя ти, за да не пропуснеш и най мълчаливото дете ....Направи това чудо за мен..за нас..за всички ни!".

Коледна приказка в Нова Загора
netinfo
На финалната песен сцената засия със стотици разноцветни светлинки, разпръсквайки мрака наоколо.. защото Коледата е светлина...а светлината винаги надвива тъмата и тъгата..