Почина холивудската актриса За За Габор
Почина холивудската актриса За За Габор / БГНЕС

Холивудската звезда от унгарски произход За За Габор почина от сърдечен удар на 99 години, предаде Франс прес, като цитира деветия й съпруг - принц Фредерик фон Анхалт.

Той каза, че актрисата е починала в дома си, заобиколена от семейството и приятелите си.

"Всички присъстваха. Тя не си отиде сама", заяви принц Фредерик фон Анхалт.

Ето как За За Габор обобщава отношението си към брака

Кариерата на Габор започва през 50-те години с филмите "Мулен руж", "Лили", "Допир до злото".

ДПА напомня, че тя е говорила английски със силен акцент и често е играла самата себе си.

През последните години здравето на За За Габор е било влошено, припомня БТА.

През 2002 г. преживяла автомобилна катастрофа, през 2010 г. счупила бедрена кост и след това била оперирана няколко пъти.

След новината за смъртта на актрисата, известна както с екранните си превъплъщения във филми като "Ние не сме женени!", "Мулен Руж", "Допир до злото", така и с бурния си личен живот, много знаменитости засвидетелстваха почитта си към нея в социалните мрежи, пише в. "Дейли експрес".

"Никога няма да има друга като За За Габор. Много я харесвах. Почивай в мир, скъпа", написа в Twitter известният американски телевизионен водещ Лари Кинг.

"Почивай в мир, За За Габор. 99 години, 9 съпрузи, Мис Унгария, холивудска звезда - какъв живот", гласи туитът на водещия на "Добро утро, Великобритания" Пиърс Морган.

Звездата от "Игра на тронове" Гуендолин Кристи е публикувала в Twitter клип с участието на Габор в скеч за шоуто на Дейвид Летърман, придружен от посланието "Сбогом, За За".

Певицата Белинда Карлайл е качила в социалната мрежа черно-бяла снимка на покойната звезда с текст "Почивай в мир, За За".

Американският телевизионен водещ Анди Коен е написал в Twitter "Почивай в мир, За За". Краткият туит на телевизионера е придружен от няколко разплакани емоджита.

Модната журналистка Нина Гарсия е засвидетелствала почитта си към холивудската икона, публикувайки в Twitter неин цитат, който гласи: "Обичам да си слагам диаманти и хубави вечерни рокли, за да дразня приятелките си. За За Габор".