Общо четири цистерни са изведени до момента от Хитрино
Общо четири цистерни са изведени до момента от Хитрино / DarikNews.bg, Деян Герговски

Днес успяхме още две цистерни да изведен от мястото на инцидента в Хитрино, транспортирани са вече към кариерата, съобщи на редовен брифинг в селото министърът на транспорта, информационните технологии и съобщения в оставка Ивайло Московски.

Цистерните ще бъдат охранявани с термовизьори, които ще послужат за помощни средства за охраната им и през нощта. Подготвена е и трета цистерна, която утре в ранните часове ще бъде изтеглена, уточни Московски.

По думите му около 12-13 къщи вече са замерени за теч на газ в приземните етажи, взети са размери за дограми, прозорци, врати и каквото е било необходимо. Московски отбеляза, че хората могат да се върнат в селото едва когато бъде изведена и последната цистерна. Преди това в населеното място ще трябва да влязат и екипи на енергодружеството и ВиК, които да възстановят тока и водата.

Комисар Тошко Бързилов от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" уточни, че вчера от селото са изведени две цистерни, днес още две. Планът за утре е да бъдат изкарани три от общо 12-те аварирали цистерни на железопътната гара в Хитрино.